Musikkskole

Musikkskole

15th september 2019 Off By elise

Musikkskoler finnes over hele landet, men mange av dem har endret navn til kulturskole, for å vise at de også underviser i andre ting enn musikk. Selv om det er flest barn og unge som går på musikkskole, finnes det også kurs for voksne, så det er aldri for sent å lære. På musikkskolen får barna lære å spille et instrument eller å synge, alt etter hva de er mest interessert i. Hvis du kjenner et musikkinteressert barn, kan du til og med gi bort gavekort på musikktimer.

Glede og mestring

I tillegg til at musikk gir mye glede, skaper musikken også en mestringsfølelse hos barna, for eksempel når de begynner å lære å spille eller når de får sjansen til å framføre en sang for et publikum. Dermed kan musikken også gi bedre selvfølelse, selv om barna kanskje ikke velger å bli musikere når de er voksne.

Musikkskolene underviser i mange sjangere, og for elever med alle ferdighetsnivåer. Du får personlig oppfølging, og du får drive med den musikkstilen du liker aller best. Sjekk hvor du finner din nærmeste musikkskole, og spør dem hva de kan tilby deg eller barna dine. Det finnes både private og offentlige musikkskoler, så du finner sikkert et tilbud som passer for deg.