Musikk påvirker hvordan vi kler oss – hvorfor?

Musikk påvirker hvordan vi kler oss – hvorfor?

8th november 2021 Off By elise

Musikk handler om mange ting som om er viktig for oss. Det er en kilde til hvordan vi føler oss, hva vi identifiserer oss med og hvordan vi kler oss. Er man en headbanger så går man ofte i en kombinasjon av dongeri og skinn. Det kan være denim-bukse og jakke som er dels skinn og dels dongeri.

For unge ser vi at fellesskap og identifikasjon er veldig viktig for at man skal fungere i skolesammenheng. I Norge er det ikke krav til skoleuniform som ville tatt bort mye av kjøpepresset som mange unge opplever. Derfor er det like viktig med gode retningslinjer man gir barna sine i oppveksten. De må også vurdere om de skal kjøpe nye klær eller bruke byttelapp på en popup stand.

Kjøp røffe basisplagg

Men mye kan reddes om man kjøper klær fra Kids Brand Store – det er nemlig kvalitets-klær fra kjente merker. Det er slike plagg som vil definere dem, og som de kan føle seg vel i. Det kan være de er inspirert av idrettshelter eller pop-artister, og da kan de finne spennende kolleksjoner på nettbutikken. Når man finner basisplagg så blir det enklere å tilføre plagg som passer til dem.

Alle må ta ansvar

Her må også vi som jobber i internettbransjen ta ansvar. Mange unge blir påvirket av reklamen de finner på internett, og som regelmessig blir pøst over dem. Derfor må vi også passe på å komme med gode råd og oppmuntre til gjenbruk. Løsningen kan være å se til musikken. Kule stiler innenfor pønk, rock og blues, kan gjenskapes med brukte klær de finner på Fretex og gjenbrukstorg.

Kul musikk bruker kåper

Man kan også bruke lange kåper. Det er for eksempel musikk som fremstiller de kristne verdiene. En slik kåpe kan symbolisere patriarki, makt og guddommelighet, men kan også bety jomfrudom og renselse. Mange bli påvirket av musikken på denne måten, fordi den forfører oss i livet når vi skal utvikle oss til voksne individer.

Stort utvalg gir enklere valg

Ofte tror man at få valg er lettere for en ungdom, men det er nok mange som vil si seg uenig i det. En nettbutikk som Kids Brand Store har så mye å velge mellom, som gjør det lettere å kombinere plagg man virkelig blir fornøyd med. Det å kjøpe riktige plagg med en gang er med på å redusere for eksempel overforbruk og usolgte varer.

Du trenger ikke være moteikon

Det mange vil forstå etter hvert er at de ikke trenger å følge trendene. Selv om man egentlig elsker folkemusikk, så trenger man ikke si det om man ikke vil. Man kan skjule sine favoritter ved å kle seg som en hippie, samtidig som man liker jazz. Det er det som er så fint med musikk og klær, det fins ingen regler.