Musikk for siste reis

Musikk for siste reis

14th juni 2022 Off By elise

Livet er akkurat som sanger, låter og musikk. De har en start og en ende. Man kan godt si at innholdet er livet, og dersom man har hatt et godt liv som vil kanskje musikken falme vakkert ut. Kanskje man kan si at et hardt og brutalt liv vil høres ut som en rocke-symfoni eller operette, der vokalen og instrumentene virkelig anvender sine egenskaper.

Men hvilken musikk vil du at skal sette lyd til din siste reise, og kan man tenke på hvordan sine nære vil ha det? Favorittmusikk kan nå spilles i kirka kombinert med salmer og kirkemusikk i en minnestund. Det gjør at valgene blir flere og musikken mer allsidig. Man kan til og med spørre begravelsesbyrå oslo eller andre for å finne ut hvordan de skal gå fram.

Tenk på musikk som betyr noe for den som har gått bort

Musikksmak er noe vi ofte holder for oss selv. Det er vanskelig å vite hva andre mener om sine favoritter, samtidig som ingen har noe med det. Enten det er Gimme Gimme Sputniks eller Jenny Jensen, så er all musikk velkommen.

Men skal man finne et program som passer for en stund der folk skal sørge sammen, så må man kanskje velge musikk som er roligere. Eller? Tenk på hva som betydde noe for den som har gått bort, enten det var Chaque Brel eller Jeff Buckley.

Tenk på musikk som betyr noe for de som er til stedet

Det kan være at man skal organisere en begravelse med begravelsesbyrå i Oslo, Bergen, Trondheim eller Stavanger. Byene har mange tilbud, mens mindre steder har færre. Likevel kan kvaliteten være vel så god på landet. Tenk på musikk som er beroligende eller trist. Å miste noen er trist, enten den har levd et godt og langt liv, eller om det er en tragisk hendelse som var årsaken. Tenk på forsamlingen og hvilken musikk de vil høre.

Få inspirasjon fra spillelister

Spillelister er geniale fordi man kan samle musikk av ulike sjangre i en liste. Du finner sanger du hadde glemt, eller ny musikk du ikke kjente til. Det gjør at du kan kombinere de sangene du vil spille til enhver anledning. Musikken strømmer gjennom våre ører og fyller hele kroppen med liv. Men av og til forlater livet oss og da er det godt at musikken kan fortsette å bestå.