Lydisoler gulvet, ta sangøvingen hjemme!

Lydisoler gulvet, ta sangøvingen hjemme!

3rd november 2020 Off By elise

Dersom du bor i et bygg med en leilighet under deg, kjenner du kanskje på følelsen av å ikke ville forstyrre naboene dine. For gitarister og pianister er dette enkelt: de kan spille mykt og forsiktig, eller koble et headset til el-gitaren eller el-pianoet. Da er problemet løst! Som sanger derimot, er det ikke lett å være stille. Noen sanger krever masse pust og realt trøkk! Det blir ikke det samme å synge lavt. Musikken er overalt rundt oss, og det er ikke sikkert naboen bryr seg. Men for din egen del, kan det være deilig å vite at ingen hører på!

Glava under ny parkett

Dersom du eier leiligheten din selv, legge nytt gulv, og dermed få økt lydisolasjon. Dette høres kanskje litt overveldende ut dersom du ikke er særlig handy, men det er overhodet ikke komplisert. Å legge et nytt gulv over det gamle alene, vil nok gi noe effekt. Det beste er likevel å legge lydisolerende materialer under den nye parketten. For å oppnå den lydisolerende effekten legger du først vanlig isolasjon (for eksempel Glava), og så gipsplater over. Deretter legger du det nye gulvet ditt på toppen.

Mange muligheter

Tenker du at ny parkett høres dyrt ut? Gå for laminat! Parkett er uansett ikke nødvendigvis best i alle tilfeller. Det finnes masse stilig design på laminat som ser svært ekte ut! Dagens løsninger er såpass naturtro at man nesten ikke ser forskjell. Tenk at du kan pusse opp og få et nytt uttrykk i rommet, samtidig som det kan påvirke yrket eller hobbyen din på en positiv måte!