iPhone 8 – perfekt for musikere!

iPhone 8 – perfekt for musikere!

2nd april 2021 Off By elise

Du kjenner deg sikkert igjen i å være på farten og plutselig få en intens skapertrang. Noen strofer av en ny sangtekst sniker seg innpå, du nynner på en ny melodilinje, eller får en idé til et konsept du vil bringe inn i musikken din. Da er det lurt å ha en god mobil som kan hjelpe deg med åskape nye låter! Dersom du ikke har det allerede og er sugen på å kjøpe en ny mobil, har vi et godt tips til deg.

En mobilgodbit for musikere

iPhone og Apple-produkter generelt har lenge vært en favoritt blant kreative mennesker. I tillegg til å være visuelt tiltalende, er alt tilrettelagt for at du skal kunne være kunstnerisk når som helst. Gode eksempler på dette er medfølgende programvare som GarageBand og iMovie. På mobilfronten er Apples seneste flaggskip, iPhone 8 telefonen som tar alt til nye høyder, med unik stereolyd, god størrelse på skjermen og mulighet til å filme i 4K.

Med andre ord er den perfekt for musikere som vil skape musikk og høre på favorittartistene sine. I dagens SoMe-samfunn er det dessuten veldig praktisk å alltid ha muligheten til å filme egne liveopptredener med et godt kamera, for å dele det på Instagram eller YouTube. For å komme seg opp og frem som artist i dag er det viktig å tørre å ta plass på internett.

iPhone 8 har alt du trenger for å kunne skape kvalitetsinnhold til sosiale medier, uansett om det er bilder eller video. Husk for all del på å kjøpe noen kule deksler til mobilen, som beskytter den nye bestevennen din. Det er fort gjort å knuse skjermen når mobilen skal brukes på bandøvinger og på konserter. Hvis du trykker på linken ovenfor, finner du noen gode kvalitetsdeksler.

Musikkstudioet du kan ta med deg over alt!

Det er ikke så mye utstyr som skal til for å ha et portabelt musikkstudio med seg til enhver tid. Alt du trenger er en god mikrofon, og kanskje et MIDI-keyboard, så kan du produsere ny musikk hvor som helst. Ganske fint, eller hva? Når det gjelder mikrofoner, kan du for eksempel få tak i små, gode studiomikrofoner som kan kobles rett til iPhone fra Apogee.

Disse har en ålreit pris, og gir svært god lydkvalitet på både vokalopptak og generelle liveopptak for både vokal og instrument. MIDI-keyboard er svært rimelige, og du kan gjerne kjøpe et brukt!

Et hav av apper enten du er vokalist, produsent, låtskriver, eller alt på en gang!

I tillegg til programvare til musikkproduksjon som du sikkert vet at det finnes gode muligheter for på iPhone, finnes det mange andre apper du bør sjekke ut. Det finnes en app for det meste, alt fra å varme opp stemmen, finne de beste akkordsammensetningene, eller hjelp til å skrive tekster.

Her finner du gode forslag om apper til låtskriving, de beste appene for vokalister, og sist, men ikke minst, tips til apper som er enda bedre enn GarageBand.