Har du kjøpt utstyr til hjemmestudioet ditt på kreditt?

Har du kjøpt utstyr til hjemmestudioet ditt på kreditt?

8th desember 2020 Off By elise

Når man endelig har bestemt seg for å bygge et hjemmestudio, er det lett å la seg friste. Den enkleste løsningen man kan kalle et hjemmestudio, er å skaffe en datamaskin med opptaksmikrofon, et MIDI-keyboard og et popfilter. Det finnes også de som går skrittet lenger og bestemmer seg for å bygge om et rom i huset. Mange begynner helt fra bunnen, ved å lydisolere gulv og vegger. Deretter vil man kanskje ha diverse instrumenter i hus: synth, gitar, bass og kanskje til og med et trommesett. Dette er ikke billig!

Samle lånene dine

Å være lidenskapelig opptatt av en hobby, er sunt, og det er heller ikke alle for unt. Du er heldig som har noe som definerer hvem du er som person, utover yrkestittel. Når man er veldig interessert i noe, vil man gjerne lære mer og konstant utvikle seg. Som musiker og hobbyprodusent innebærer dette gjerne å kjøpe mye nytt utsyr. Har du kjøpt instrumenter på nedbetaling fra ulike aktører? Sjekk ut Refinansiering24.no og se om du kan samle lånene dine. Dette vil gjøre det enklere å få orden på økonomien, og få mer oversikt over utgiftene dine.

Skaff oversikt over den økonomiske situasjonen din

Det nasjonale gjeldsregisteret som ble lansert i 2019, gjør det enkelt å få oversikt over all gjelden du har. Det er en fordel å logge inn og ta en titt, før du søker om refinansiering. På nettsiden til Refinansiering24 kan du enkelt sammenligne tilbud fra ulike banker og finne det beste tilbudet for deg. Den store fordelen er at alle de ulike regningene dine vil samles i én regning. Da slipper du bekymre deg for at du har glemt en av regningene, eller ikke er à jour. Du slipper å ha ulik rente på ulike lån, og å prøve finne ut av hva som lønner seg å betale ned først. Du får kun én regning, og du vet nøyaktig hva månedsbeløpet er. Slik slipper du å ha vondt i magen når du åpner postkassen, fordi det vil være slutt på overraskelsene. Økonomisk forutsigbarhet er kjempedeilig!

Ta vare på helsen og kos deg med musikken!

Å ha gjeld øker risikoen for å slite psykisk. Særlig er man utsatt for depresjon. Å ha forbruksgjeld er ofte knyttet til skam, og man engster seg for at pengene ikke skal strekke til. Rentene løper på og man føler seg maktesløs. Heldigvis er refinansiering et aktivt steg du kan ta, for å endre situasjonen din. Det vil føles deilig å ha full oversikt og vite hva du må betale månedlig. Dessuten kan du betale inn ekstra, dersom du har mulighet til det en måned. Kos deg med musikken og musikkinstrumentene dine i studioet ditt. Så lenge du betaler den månedlige regningen, gjør du alt du kan akkurat nå. Ikke bruk tiden på å angre, men kos deg heller med hobbyen din! Dersom du kjøpte instrumenter på salg med kreditt, kan det godt hende du klarer å betale ned gjelden, før instrumentene når ordinær utsalgspris i verdi. Dersom det er tilfellet, har du jo fremdeles spart penger!