Elektronisk musikk

Elektronisk musikk

28th april 2020 Off By elise

Elektronisk musikk er en samlebetegnelse på all musikk som er laget ved hjelp av elektroniske og digitale instrumenter. Det oppsto som en vanlig populær sjanger sent på 1960-tallet når band begynte å bruke ulike virkemidler for å videredefinere sounden sin. Musikere gikk mer bort fra tradisjonelle musikkinstrumenter og ville utforske hva den stadig voksende digitale verden hadde å by på.

Det fins mange kjente elektroniske artister, i både verden og Norge, som har veldig varierende stil og uttrykk. Dette mangfoldet gjør det litt vanskelig å si om “elektronisk musikk” er en sjanger eller bare et samlebegrep men uansett er det ingen tvil om at denne typen musikk ikke kommer til å gå av moten med det første.

Dette er en svært tilgjengelig sjanger, da det er veldig mye forskjellig som kan telles som elektronisk musikk. Mange tenker det er for mange kompliserte elektroniske instrumenter involvert til at man kan begi seg ut på dette eventyret selv, men egentlig er alt man trenger en datamaskin. Pcer nå til dags er kraftige og avanserte nok til å takle musikkprogrammer man kan lage all slags melodier og rytmer med. Derfor er det eneste som egentlig står i veien for en egentlig kreativiteten. Og så klart strømregninga. Så lenge man har en god strømavtale, med Tibber for eksempel, så er det bare å slå seg løs.