Burde jeg gå musikklinja?

Burde jeg gå musikklinja?

31st mai 2021 Off By elise

Dette er et spørsmål til deg som lurer på om du burde søke på musikklinja eller ikke. Dette gjelder for videregående, men kan også være interessant for deg som vurderer å ta opp utdannelsen din igjen.

Hvorfor gå musikklinja?

Det som er spennende med å gå musikklinja, er at du lærer utrolig mye. Du vil lære ulike typer musikk, og du får muligheten til å prøve deg på enda flere instrumenter. Du vil kunne få spille piano og få hjelp av en sanglærer. Du vil også kunne synge i kor og være med i band. En rekke skoler arrangerer også musikaler hvert eneste år som det er mulig å være med i. Hvis dette er noe du er gira på, er kanskje musikklinja noe for deg.

Det du må huske på er at musikklinja er veldig hardt arbeid. Det er også ganske vanskelig å komme inn på musikklinja, rett og slett fordi den har mange søkere. Dette kan du sjekke på nett, via nettstedet til din lokale musikklinje.

Hva bør jeg gjøre?

Noe vi anbefaler deg å gjøre er å dra på åpen dag på den videregående skolen der du har lyst til å søke. Deretter anbefaler vi deg å se om fagene som tilbys er noe du virkelig ønsker deg. Det du må huske på er at musikklinja er studieforberende, og den gir deg dermed muligheten til å studere videre når du er ferdig. Da kan du for eksempel ta musikkarrieren din videre, eller du kan fortsette å studere noe helt annet.

Det som også er veldig positivt med å gå musikklinja er at du skaffer deg et solid nettverk innen musikk (og dans og drama). Det vil derfor være positivt med tanke på en karriere innen musikk når du blir eldre og skal ut i arbeid!