Bli gladere med musikk

Bli gladere med musikk

5th august 2019 Off By elise

Musikk kan gjøre underverker for helsen din rett og slett gjennom å gjøre deg gladere, men det er ikke bare humøret som blir bedre av å lytte til musikk.

Musikk påvirker den fysiske helsen

Musikk kan senke blodtrykket ditt, og til og med øke treningskapasiteten din. I tillegg er det bevist at musikk kan forbedre blodsirkulasjonen og dempe smerter. Ulike typer musikk påvirker kroppen på ulike måter. Rask musikk gjør deg oppstemt og kan gi arbeidslyst og treningslyst, mens roligere musikk beroliger kroppen. Dette er kanskje ikke så rart, og du har kanskje til og med merket disse tingene selv.

Men det er viktig å bruke musikken riktig. Når du bruker musikk til trening, kan du gjøre to ting samtidig, altså trene og høre på musikk samtidig. Dersom du ønsker å slappe av, gjelder det derimot å ikke gjøre noe annet samtidig, og bare la musikken roe deg ned mens du sitter eller ligger uten å drive med andre ting samtidig.

Musikk mot stress

Musikk kan også dempe stress og uro, og gjøre det lettere å sovne om kvelden. Her gjelder det å velge den rette musikken, for du blir neppe roligere av å spille oppstemt musikk. Det ideelle når du skal slappe av, er å finne musikk som har en langsom rytme. Ligg eller sitt med lukkede øyne når du skal slappe av til musikk, og pust rolig. Ikke syng med, og ikke gjør andre ting samtidig, bare la musikken berolige deg i noen minutter, eller til du sovner.

Musikk under operasjoner

Å lytte til musikk før en operasjon kan gjøre at pasienten kommer seg raskere etter inngrepet. Musikk kan også virke beroligende under tannlegebesøket eller under operasjoner med lokalbedøvelse. Til og med for tidlig fødte barn har en effekt av musikk. Det viser seg at disse barna legger på seg raskere dersom de får høre på rett type musikk.