Pop-up på Møllaren

Pop up på Møhlenpris Nobel Bopel Klangkollektivet

Møhlenpris POP-UP!

Tre helger november blir lokalet ved sida av Nobel Bopel (det mystiske med gardinene trukke for) forvandla til pop-up-butikk! Saman med dei finaste musikktilbydarane i byen, og med byens finaste kafé som vert, inviterer me til label-pop-up 20.-22. november. Konseptet startar allereie neste helg, med bokhandel. Nett so Møllaren i gamle dar’!

Gjennom omtrent hele 1900-tallet var det butikker på ethvert gatehjørne på Møhlenpris: en slakterforretning her, et bakeri der; en kolonialforretning på det ene hjørnet og en fiskebutikk på det andre; bank, postkontor, apotek, tobakkskiosk, fetevare, frukthandel, meieriutsalg, frisørsalong – alt hva man kunne trenge, innenfor en kort spaserturs avstand! En selvforsynt bydel, det var Møhlenpris.

Representativt for utviklingen når det nærmet seg år 2000 og butikkdøden bredte om seg er nabolokalet vårt: I de siste ti årene har lokalet vegg i vegg med vårt eget kafélokale (som i 1961 huset det ovennevnte meieriutsalget) blitt benyttet til lager, hele tiden med gardinene trukket for. En lukket fasade mot gaten var alt som møtte forbipasserende på fortauet.

Men nå, i påvente av at noe nytt skal skje her inne, har vi fått innta lokalene for en stakket stund med prosjektet Møhlenpris Pop-up!

Vi tar tilbake fordums tider når vi gjennom tre helger i november arrangerer en serie med pop-up-butikker i dette lokalet. Den ene helgen blir det bokhandel (ikke helt ulikt Møhlenpris papir- og kortevareforretning, som lå i gaten nedenfor midt i forrige århundret), den andre helgen kunstutsalg, den tredje platebutikk.

Alt fylt opp av de beste representanter fra byens litteratur-, forlags-, tidskrifts-, kunst- og musikkmiljø. (Hadde det ikke vært for at man ikke lenger konsumerer film i fysisk format, skulle vi dessuten gjerne ha gjenopplivet salige Video-Åge også, om så kun for det trivelige navnet videobutikken som lå i Professor Hansteens gate på 1990-tallet hadde.)

06. – 08. november: BØKER
13. – 15. november: KUNST
20. – 22. november: MUSIKK

Facebook-hending

Nobel Bopel foto: Overhaus